Voorstelling Chorease

Het dansgezelschap is sinds 2000 actief in Herzele en bracht verschillende gelegenheidsproducties tot stand waaronder de opening van de Steenoven te Herzele (2001), de productie "A Quoi" ter gelegenheid van 2000 jaar Mere (2001), danste mee in de theatervoorstelling “Evocatie van het leven van Sint-Bavo” (2001) in samenwerking met toneelvereniging Asem, trad op tijdens de week van de amateurkunsten in De Steenoven (2004) en bij diverse andere gelegenheden in de schouwburg.

In 2006 behaalde Chorease een finaleplaats op het Festival van Hedendaagse Amateur-dans (Dans.impact) te Bornem met de voorstelling “Cut the Bullshit”. De muziek werd voor Chorease gecomponeerd door Jan Oelbrandt. Rond deze productie werd ook een kortfilm opgenomen in l’Ouate te Herzele. Deze werd onder andere vertoond in de schouwburg ter ere van de dag van Herzele.

Tijdens hetzelfde jaar (2006) werd er een avondvullend programma: “Goban” uitgewerkt. De productie groeide deels uit improvisatie op basis van poëzie, beeld en geluid. Iedere danser werd betrokken bij alle facetten van de creatie. De eigenheid van de danser staat hierbij centraal.

In de loop van 2007 werden er 2 projecten uitgewerkt. In Zottegem verzorgde Chorease de nodige dansacts op de 11 juli-viering. Tijdens de zomer werd Chorease uitgenodigd op de Livinus-feesten te Sint-Lievens-Esse. Deze feesten worden traditiegetrouw elke 50 jaar georganiseerd.

Op 14 & 15 november 2009 pakte Chorease opnieuw uit met een totaalspektakel. "All things considered, there's only Matisse." ging in première. Het stuk speelt zich af in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. We vonden Jan Oelbrandt opnieuw bereid om de muziek te componeren.

Momenteel zijn we ideeën aan het sprokkelen voor een nieuw project. Mogelijks wordt dit opnieuw iets totaal vernieuwend...

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, laat dan gerust je emailadres achter. Bij een nieuwe productie krijg je dan een uitnodiging via mail.