Chorease is een dynamische groep van 30 dansers die 1 gemeenschappelijke passie hebben: via hedendaagse dans een eigen bewegingstaal creëren. De groep werd in 2000 opgericht door een aantal enthousiastelingen die graag "eens iets anders" met dans doen. In de tussentijd hebben we een aantal sterk uiteenlopende projecten (straattheater, film, podiumdans, ...) gerealiseerd.

Het accent ligt op de eigenheid van de dansers, creativiteit, expressie, ... en natuurlijk heel veel plezier maken.

Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan techniek, conditie, lenigheid, kracht en choreografie.

         

Mieke Devriendt is choreografe bij Chorease. Ze studeerde in 1999 af als licentaat Lichamelijke Opvoeding - Specialisatie dans aan de UGent. Zelf danste ze van kindsbeen af bij o.a. danscompagnie "Francine De Veylder" en later bij dansgezelschap "Orpheus" van Marie Rondot. Ze gaf ook les bij verschillende amateurgezelschappen. Sinds 2003 is Mieke docent "creatieve dans" aan de UGent (vakgroep "Sport- en Bewegingswetenschappen") en is lid van de denkcel dans (VTS). In 2000 richtte ze samen met een groepje vrienden Chorease op.

         

Lies Drieghe startte haar danscarrière in het Zennerballet te Gent. Toen ze naar de Zwalmstreek verhuisde, zette ze het dansen verder bij Trees Bonte. Geleidelijk aan verlegde het accent zich van klassiek ballet naar hedendaagse dans. Haar interesse in beweging zorgde er voor dat ze kinesitherapie ging studeren aan de UGent. Vanaf dan volgde Lies vaak danslessen en dansstages (oa bij Nathalie Renard, Nathalie Elghoul, Paola Bartolleti, Claire O'Neil, Salva Sanchis, Roberto Olivan, Nicole Kohler, luchtacro circusplaneet) en Iyengar Yoga bij Eva Kamala Rodenburg. Vrij snel sloot Lies zich aan bij het dansgezelschap Chorease, waar ze nu samen met Mieke les geeft. Lies werkt nu in haar eigen kinepraktijk in het Gentse maar vindt nog de tijd om op rotsen te dansen en wekelijks Pilates te volgen.